Verzenden & afhalen


Afhalen: verzendkosten gratis
Klik hier op de google-map afhaaladres na afspraak met 5 gratis parkeerplaatsen (einde privé-parking).
E.B.Materials b.v.
G.Gezellelaan 36/2
3550 Heusden-Zolder
België

Verzending in België en binnen de E.U. onder volgende voorwaarden. (Levering buiten Europa zie hieronder).

Discrete verpakking & verzending.
Zelfde dag verzending indien uw betaling aankomt voor 11u. (C.E.T.).
Anders <24u.

Betalingen
Geplaatste bestellingen worden vooraf betaald via de door u gekozen betaalwijze bij het uitchecken.

Verzendkosten
De verzendkosten zijn ingedeeld in diverse landen.
Kies aub het u geschikte land uit: België wordt dan BE, Nederland wodt NL.
Kies als extra de omschrijving die best past bij uw bestelling. U betaalt dan de verzendkosten naar u toe. Hou rekening dat indien een verzendkost niet de echte transportkost dekt, we dit zullen mededelen en u een aangepast tarief voorstellen.
De bestelling wordt indien gewenst gratis geannuleerd. Wij betalen in het algemeen alleen de verzendkosten, niet de retourkosten.

Bestelde en betaalde producten worden indien voorradig dezelfde of de volgende werkdag verstuurd met volgende verzendmethodes:
 • Moment van verzenden is ofwel bij afgifte door ons bij ofwel de verzenddienst OF het ophalen in onze magazijnen.
 • Standaard verzending. Dit is de verzendkost die hiervoor aangegeven is op de webpagina. Dit verschilt enorm van land tot land én of u normaal dan wel sneller de bestelling wenst te ontvangen. We bieden tevens de mogelijkheid om alléén op uw thuisadres, zakelijk adres, een individuele postverzending of Postbus, afhaalpunt koerierdienst wenst te ontvangen (kan u zelf bepalen) ...
 • Handtekening bij ontvangst : met postdienst
 • Koerierdienst : handtekening bij ontvangst
 • Levering binnen Europa : 1-3 werkdagen.
 • Levering buiten Europa : levering meestal met postdiensten (aangetekende zending, pakjesdienst) zie website post voor exacte leveringstijd : 3-5 werkdagen afhankelijk van land van bestemming, rekening houdend met eventuele vertragingen (douane-afhandeling indien van toepassing).
Retour sturen ?
Dit kan goedkoper dan u denkt.
Voor de klanten die onze gebruiksvoorwaarden gelezen, geaccepteerd en gerespecteerd hebben door hun aankoop kunnen we deze klanten laten genieten van volgend aanbod.
We helpen je graag op weg:
 • Je mag gerust gebruik maken van je eigen verzenddienst, maar weten uit ervaring dat onderstaande én goedkoper en sneller is voor U
 • Vanuit België: kies via deze link en laat retour leveren voor 4,70 Euro in een postpunt onder postcode 3550, kies dan Guido Gezellelaan 40". Wij pikken dan het pakje op en vermijdt u extra kosten voor levering bij ons. Maak hier je label aan. Nieuw scherm opent zich
 • Vanuit Nederland: je kan gebruik maken van ons (betalend-soms gratis) goedkoop retourtarief (2019 : 6 Euro-soms gratis). Je kan dan terugsturen via een afhaalpunt van DPD dicht bij je in de buurt of onderweg naar je werk of winkel. Wij sturen je een retouretikelt per email door. Hier kan je zien hoe dichtbij je dit kan doen, alsook openingsuren. Check hier even hoe dichtbij een parcelshop is. Vul bij zoeken adres, nr , postcode en stad in. Nieuw scherm opent zich

Garanties-omruilen-retour-herroepen
Konform de EU en Belgische wetgeving worden hygiënische en medische producten niet teruggenomen omdat deze in direct contact komen met de menselijke huid.
Wij weten niet welke medische (huid-of andere) aandoeningen u heeft.
Het is verboden bij wet gebruikte producten van andere patiënten opnieuw door te verkopen (zogenaamde second chance, refurbished).Bepaalde producten zouden kunnen gewassen worden door ons of ontsmet: echter het wassen op hogere (ontsmettende) temperatuur doet van sommige producten de eigenschappen verliezen (bv. wassen op 60-90° doet elasthane afbreken, doet compressie verliezen en verliest het product alleen al zijn beloofde mechanische eigenschappen. Mede daardoor voldoen ze al niet langer aan de voorschriften van de productbeschrijving. Het wettelijke herroepingsrecht voorziet dit ook aangezien het stelt dat "goederen op maat van de klant of die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, snel kunnen bederven of verouderen" uitgesloten zijn van dit recht. (het verouderingsrecht komt automatisch door het wassen).
De Belgische wetgeving (verkoop medische hulpmiddelen en medische producten) is van toepassing, naast het consumentenrecht (ecommerce wetgeving).
We zijn dan ook wettelijk verplicht volgende formule te gebruiken: "De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien" (maar lees aub verder).
Volgens de wetgeving kan U steeds bij aankomst de aangekochte producten ongeopend of gebruikt bekijken en beslissen onmiddellijk terug te sturen.
Ter informatie: het normale herroepingsrecht houdt in dat u als consument binnen de 14 dagen = de dag na ontvangst van de goederen dient te reageren.Gaat het om verschillende levering, dan geldt de de eerste levering.
Niettemin:
 • staan we als bedrijf onder strikte voorwaarden toe dat u een product mag omruilen of retourneren. Dit wordt eventueel extra vermeld bij het product of op de door ons gestuurde bevestigings-email bij de bestelling of verzending.
 • Ons bedrijf beseft dat u een verkeerde maat kan gekozen hebben: daarom mag u in die specifieke gevallen zoals vermeld bij ieder verzonden product, het product (aan)passen, maar niet dragen. Dit geldt niet over een kleurkeuze, dit kan u bij aankomst direct vaststellen zonder te moeten aanpassen of dragen.
 • U verwittigt ons dan wel de dag van aankomst indien een product niet aan uw wensen voldoet. U wacht niet enkele dagen.
 • U wacht niet om eventuele defecten te melden aan ons.
 • Exacte afmetingen zijn deze gegeven door de fabrikant. Lichte afwijkingen kunnen voorkomen, maar verhinderen daarom niet een goede medische werking van een product. Fabrikanten zijn verplicht iedere wijziging aan te brengen tijdens de productie die medisch noodzakelijk is, en zeker niet een slechtere werking zou kunnen veroorzaken.

Terugbetalingen (annulatie)
Bij terugbetaling moet dit volgens de wet steeds gebeuren met dezelfde betaalwijze als waarmede u betaalt heeft. Hierop kan afgeweken worden onder onze voorwaarden zodat dit voor u als klant en op uw vraag beter uitkomt. Dit is niet voorzien in de wetgeving, maar passen we graag toe. Voorwaarden staan steeds telkens in de bevestigingsemail van verzending. Soms is hieraan een kleine kost verbonden die u dan ook toegepast wenst te zien.
Vraag: ik pas en product en draag het enkele uren,dagen of weken. Kan ik dit dat dan alsnog terugsturen ?
Antwoord: zoals in onze verkoopsvoorwaarden vermeld mag u steeds bij wijze van uitzondering het product hygiënisch aanpassen, niet dragen.
Het is mogelijk dat u bij de ontvangst merkt dat de bescherming rondom het product geopend is (niet de verzendenvelop of colis). Dit heeft te maken met de kwaliteitskontrole die we persoonlijk uitvoeren voordat een product ons magazijn verlaat en dient om de goede werking of eventuele defecten voorafgaand aan de verzending van uw bestelling op te sporen.
Ook kunnen soms bij bepaalde producten wat stofdeeltjes zitten (liesbreukslips): dit is meestal doordat we vooraf de drukpelotte er zelf inplaatsten. Op de nieuwe pelottes zit een ultrafijne katoenen verlourslaagje. Dit is dus normaal.

Consumentenbescherming EU wetgeving
0
 .