Verzenden & afhalen


Afhalen: verzendkosten gratis
Klik hier op de google-map afhaaladres na afspraak met 5 gratis parkeerplaatsen (einde privé-parking).
E.B.Materials b.v.
G.Gezellelaan 36/2
3550 Heusden-Zolder
België

Verzending
Verzending in België en binnen de E.U. onder volgende voorwaarden. (Levering buiten Europa zie hieronder).

Discrete verpakking & verzending.
Zelfde dag verzending indien uw betaling aankomt voor 11u. (C.E.T.).
Anders <24u.

Feestdagen 2021 Belgomedical België
01.01.2021 - Nieuwjaar
05.04.2021 - Paasmaandag
01.05.2021 - Dag van de arbeid
13.05.2021 - O.H. Hemelvaart
24.05.2021 - Paasmaandag
21.07.2021 - Nationale feestdag
15.08.2021 - O.L.V. Hemelvaart
01.11.2021 - Allerheiligen
11.11.2021 - Wapenstilstand
25.12.2021 - Kerstmis

U bent niet huis en wenst een levering in een parcelshop ?
Kies hier uw DPD parcelshop naar keuze en deel naam/adres mee bij uw bestelling (meldt u zelf geen voorkeursadres, dan sturen we de parcel naar de dichtsbijzijnde parcelshop in uw buurt):
Vind hier uw parcelshop DPD België

Verzendkosten
De verzendkosten zijn ingedeeld in diverse landen.
Kies aub het u geschikte land uit: België wordt dan BE, Nederland wodt NL.
Kies als extra de omschrijving die best past bij uw bestelling. U betaalt dan de verzendkosten naar u toe. Hou rekening dat indien een verzendkost niet de echte transportkost dekt, we dit zullen mededelen en u een aangepast tarief voorstellen.
De bestelling wordt indien gewenst gratis geannuleerd. Wij betalen in het algemeen alleen de verzendkosten, niet de retourkosten.

Bestelde en betaalde producten worden indien voorradig dezelfde of de volgende werkdag verstuurd met volgende verzendmethodes:
 • Moment van verzenden is ofwel bij afgifte door ons bij ofwel de verzenddienst OF het ophalen in onze magazijnen.
 • Standaard verzending. Dit is de verzendkost die hiervoor aangegeven is op de webpagina. Dit verschilt enorm van land tot land én of u normaal dan wel sneller de bestelling wenst te ontvangen. We bieden tevens de mogelijkheid om alléén op uw thuisadres, zakelijk adres, een individuele postverzending of Postbus, afhaalpunt koerierdienst wenst te ontvangen (kan u zelf bepalen) ...
 • Handtekening bij ontvangst : met postdienst
 • Koerierdienst : handtekening bij ontvangst
 • Levering binnen Europa : 1-3 werkdagen.
 • Levering buiten Europa : levering meestal met postdiensten (aangetekende zending, pakjesdienst) zie website post voor exacte leveringstijd : 3-5 werkdagen afhankelijk van land van bestemming, rekening houdend met eventuele vertragingen (douane-afhandeling indien van toepassing).
Retour sturen ?
Uw retourformulier invullen en toevoegen bij uw retourzending-hier afdrukken (PDF).
Retourzendingen dienen te gebeuren binnen 14 dagen nadat u de verkoop herroepen heeft.
De retourkosten zijn ten laste van de koper.
Een retourzending kan goedkoop (zie onderin).

Wanneer kan ik niet retour sturen ?
Als u bij aankomst het product onmiddellijk past, voldoet u aan de voorwaarden.
Indien u niet onmiddelijk meldt dat het product past of een defect vertoont of dagen na aankomst meldt dat het product niet past, geldt de Belgische wetgeving, die er dan van uit gaat dat het product in kwestie gedragen is. Bij discussie is het Belgisch recht van toepassing.

Voor de klanten die onze gebruiksvoorwaarden gelezen, geaccepteerd en gerespecteerd hebben door hun aankoop kunnen we deze klanten laten genieten van volgend aanbod:
 • België: je mag gerust gebruik maken van je eigen verzenddienst, maar weten uit ervaring dat onderstaande én goedkoper en sneller is voor U
 • Vanuit België: kies via deze link en laat retour leveren voor 4,70 Euro in een postpunt onder postcode 3550, kies dan Guido Gezellelaan 40". Wij pikken dan het pakje op en vermijdt u extra kosten voor levering bij ons. Maak hier je label aan.
 • Vanuit Nederland: bij omruilen of garantie kan je gebruik maken van ons (betalend-soms gratis) goedkoop retourtarief (2020 : 6 Euro-soms gratis). Je kan dan terugsturen via een afhaalpunt van DPD dicht bij je in de buurt of onderweg naar je werk of winkel. Wij sturen je dan een retouretiket per email door. Hier kan je zien hoe dichtbij je dit kan doen, alsook openingsuren. Check hier even hoe dichtbij een parcelshop is. Vul bij zoeken adres, nr , postcode en stad in.

Andere retourzendingen:
 • Vanuit Nederland kan je gebruik maken van de verzenddienst van PostNL: prijs: <350 gram = 7,75€ (2021). Hou rekening dat er geen track & trace voorhanden is, tenzij je dit aangetekend opstuurt (12,55€)

Garanties-omruilen-retour-herroepen
Herroepingsrecht is niet van toepassing voor bedrijven-zakelijke aankopen. Mocht dit toch ten onrechte ingeroepen worden, maar door ons schriftelijk toegestaan zullen alle administratieve kosten doorgerekend worden.
In volgende situaties kan u het herroepingsrecht niet uitoefenen: verzegelde goederen zijn na de levering geopend en kunnen niet teruggezonden worden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne.
Konform de EU en Belgische wetgeving worden hygiënische en medische producten niet teruggenomen omdat deze in direct contact komen met de menselijke huid.
Nederlandstalig: "Sinds 13 juni 2014, de dag waarop de Richtlijn Consumentenrechten (2011/83/EU) in de Nederlandse wet is geïmplementeerd, worden in art. 6:230p BW de uitzonderingen op het herroepingsrecht beschreven. Deze opsomming is een uitbreiding van het aantal uitzonderingen op het herroepingsrecht ten opzichte van de periode voor de implementatie van de Richtlijn Consumentenrechten. De hygiëne-uitzondering maakt deel uit van deze uitbreiding, onder het “oude” herroepingsrecht bestond het namelijk niet. De (Europese) wetgever is hiermee tegemoet gekomen aan een in de praktijk levende wens. De hygiëne-uitzondering is dus iets anders dan non-conformiteit en wettelijke garantie."
Het is verboden bij wet gebruikte producten van andere patiënten opnieuw door te verkopen (zogenaamde second chance, refurbished).Bepaalde producten zouden kunnen gewassen worden door ons of ontsmet: echter het wassen op hogere (ontsmettende) temperatuur doet van sommige producten de eigenschappen verliezen (bv. wassen op 60-90° doet elasthane afbreken, doet compressie verliezen en verliest het product alleen al zijn beloofde mechanische eigenschappen. Mede daardoor voldoen ze al niet langer aan de voorschriften van de productbeschrijving. Het wettelijke herroepingsrecht voorziet dit ook aangezien het stelt dat "goederen op maat van de klant of die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, snel kunnen bederven of verouderen" uitgesloten zijn van dit recht. (het verouderingsrecht komt automatisch door het wassen).
De Belgische wetgeving (verkoop medische hulpmiddelen en medische producten) is van toepassing, naast het consumentenrecht (ecommerce wetgeving).
We zijn dan ook wettelijk verplicht volgende formule te gebruiken: "De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien voor hygiënische producten" (maar lees aub verder).
Volgens de wetgeving kan U steeds bij aankomst de aangekochte producten ongeopend of gebruikt bekijken en beslissen onmiddellijk terug te sturen.
Ter informatie: het normale herroepingsrecht houdt in dat u als consument binnen de 14 dagen = de dag na ontvangst van de goederen dient te reageren.Gaat het om verschillende levering, dan geldt de de eerste levering.
Niettemin:
 • staan we als bedrijf onder strikte voorwaarden toe dat u een product mag omruilen of retourneren. Dit wordt eventueel extra vermeld bij het product of op de door ons gestuurde bevestigings-email bij de bestelling of verzending.
 • Ons bedrijf beseft dat u een verkeerde maat kan gekozen hebben: daarom mag u in die specifieke gevallen zoals vermeld bij ieder verzonden product, het product (aan)passen, maar niet dragen. Dit geldt niet over een kleurkeuze, dit kan u bij aankomst direct vaststellen zonder te moeten aanpassen of dragen
 • U verwittigt ons dan wel de dag van aankomst indien een product niet aan uw wensen voldoet. U wacht niet enkele dagen.
 • U wacht niet om eventuele defecten te melden aan ons vooraleer dat u het product past.
 • Exacte afmetingen zijn deze gegeven door de fabrikant. Lichte afwijkingen kunnen voorkomen, maar verhinderen daarom niet een goede medische werking van een product. Fabrikanten zijn verplicht iedere wijziging aan te brengen tijdens de productie die medisch noodzakelijk is, en zeker niet een slechtere werking zou kunnen veroorzaken.

Terugbetalingen (annulatie)
Particuliere aankopen: bij terugbetaling moet dit volgens de wet steeds gebeuren met dezelfde betaalwijze als waarmede u betaalt heeft. Hierop kan afgeweken worden onder onze voorwaarden zodat dit voor u als klant en op uw vraag beter uitkomt. Dit is niet voorzien in de wetgeving, maar passen we graag toe. Voorwaarden staan steeds telkens in de bevestigingsemail van verzending. Soms is hieraan een kleine kost verbonden die u dan ook toegepast wenst te zien. Dit geldt zeker voor de terugbetaling op bankrekening als de oorspronkelijke betaling via Paypal verliep.
Ik bestel verschillende maten via aparte aankopen, is dit onbeperkt?
Wanneer u meerdere producten -apart- bestelt die we ook apart aan u toesturen, dan geldt bij annulatie dat we dan niet onze verzendkosten terugbetalen. U behoudt het product dat past, u krijgt alleen de terugbetaling van de geretourneerde producten.
Zakelijke klanten betalen de administratieve kost van opstellen van een creditnota bij onterechte herroeping van de zakelijke bestelling. Dit laatste is vastgesteld op 5€ excl. btw forfatair. Tevens wordt de eventueel betaalde Paypal-kost in mindering gebracht.

Vraag: ik pas een product en draag het enkele uren, dagen of weken. Kan ik dit dat dan alsnog terugsturen ?
Antwoord: zoals in onze verkoopsvoorwaarden vermeld mag u steeds bij wijze van uitzondering het product hygiënisch aanpassen, niet dragen.
Het is mogelijk dat u bij de ontvangst merkt dat de bescherming rondom het product geopend is (niet de verzendenvelop of colis). Dit heeft te maken met de kwaliteitskontrole die we persoonlijk uitvoeren voordat een product ons magazijn verlaat en dient om de goede werking of eventuele defecten voorafgaand aan de verzending van uw bestelling op te sporen.
Ook kunnen soms bij bepaalde producten wat stofdeeltjes zitten (liesbreukslips): dit is meestal doordat we vooraf de drukpelotte er zelf inplaatsten. Op de nieuwe pelottes zit een ultrafijne katoenen verlourslaagje. Dit is dus normaal.

Consumentenbescherming EU wetgeving
0
 .